Μυρσίνη Λαμπράκη

Μυρσίνη Λαμπράκη

Chef

Η Μυρσίνη Λαμπράκη γεννήθηκε στην Κρήτη, ένα νησί, σημείο αναφοράς παγκοσμίως, για την υγιεινή διατροφή των κατοίκων του και διαθέτει οικογενειακή παράδοση στη γαστρονομία, καθώς ο προπάππους και ο θείος της ήταν μάγειρες.

Η ίδια σπούδασε στην Νομική Σχολή Αθηνών στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης. Μετεκπαιδεύτηκε στη Φιλανδία και την Πορτογαλία, σε θέματα Πολιτιστικής προώθησης παραδοσιακών προϊόντων από το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ίδρυμα Marcel Hicter. Γρήγορα την κέρδισε η μαγειρική και έτσι ξεκίνησε το δικό της ταξίδι στο κόσμο των γεύσεων. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με το κρέας και το barbeque, με ιδιαίτερη έμφαση στην προβολή και την αξιοποίηση του ελληνικού αιγοπρόβειου κρέατος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει, συγγράψει και δημιουργήσει :
• Τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής στον ΣΚΑΪ και στην ΕΡΤ – ταξιδιωτικές εκπομπές στον ΣΚΑΪ και στη NOVA.
• Καθημερινή Ραδιοφωνική εκπομπή μαγειρικής στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.
• Διεύθυνση περιοδικών γαστρονομίας: ΓΛΥΚΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ.
• Συντάκτης των περιοδικών ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ , FORMA, MYTV.
• Head Chef και γαστρονομικός σύμβουλος σε εστιατόρια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό όπως το «SANTORINI» στο Κάιρο, το «ΜΥΛΟΣ» στη Μόσχα, η «ΓΑΛΑΖΙΑ ΑΚΤΗ» στο Λαγονήσι, ο «ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΛΟΦΟΣ», το «PUBLIC CAFE», το «ΟΥΖΟ ΜΠΑΡ», το «ΟΜΙΚΡΟΝ» του ομίλου Καστελόριζου, καθώς και το κρητικό εστιατόριο «ΜΑΡΟΥΒΑΣ».
• Βιβλία: «Βότανα και φρούτα: το κλειδί της Μεσογειακής δίαιτας, «Ελληνική Κουζίνα, ένας εύκολος οδηγός για όλους», «Ελλάδα Τουρκία στο ίδιο τραπέζι», «Το Λάδι, Γεύση και πολιτισμός 5.000 χρόνων», «Το Μέλι», «Τα Χόρτα», «Ο Μπακαλιάρος», «Μαγείρισσα Ά Βοηθειών» μεταφρασμένα σε 9 γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ρωσικά, ιαπωνικά, ρουμάνικα, τουρκικά και ολλανδικά).
• Δημιουργός του FoodVisions – Food Service Consulting μια Εταιρεία ολοκληρωμένων υπηρεσιών για την εστίαση, private chefing service στο χώρο των τροφίμων και των Ελλήνων Παραγωγών.
• Έχει λάβει πιστοποίηση Κρεοπώλη στην Αθήνα και πήρε ειδίκευση στο τεμαχισμό κρεάτων, το BBQ και τις τεχνικές ψησίματος στο Λονδίνο.
• Έχει λάβει πιστοποιήσεις για Meat & Fire Chef, Table manager & judge από το WBQA στην Ιρλανδία.
• Παραδίδει ολιγομελή μαθήματα μαγειρικής σε δικό της studio, καθώς και πιο εξειδικευμένα σεμινάρια για Επαγγελματίες για την διαχείριση του κρέατος, και
τεχνικές barbeque & grilling σε διαφορετικές μηχανές ψησίματος (Kamado, American bbq , Parilla, ελληνική ψησταριά, Josper oven).
• Διοργανώνει μηνιαίως πρωτοποριακά POP -UP GRILL Events σε επιλεγμένα εστιατόρια, ξενοδοχεία και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα.
• Εκπρόσωπος και πρόεδρος στην Ελλάδα του World BBQ Association.
• Το 2019 πήρε μέρος με την ομάδα της, για λογαριασμό της Ελλάδας, στο Brazilian BBQ Festival στο Paredes στην Πορτογαλία, με ελληνική προβατίνα και πήρε τιμητική διάκριση.
• To 2021 πήρε το χρυσό βραβείο σαν ambassador στο ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ PROJECT : (Επανεκκίνηση κατανάλωσης του πρόβειου κρέατος στην ελληνική & ξένη αγορά) από τα Estia Awards 2021.
• Διατηρεί το δικό της prive – exclusive εστιατόριο Meat & Grill Stories, ένα στέκι για ψαγμένους κρεατολάγνες, στα Βόρεια προάστια.
• Έχει το consulting για το F & B τεσσάρων ξενοδοχείων στην Ελλάδα για λογαριασμό της Σουηδικής APOLLO DER TOURISTIK.