Νικόλαος Φωτιάδης

Νικόλαος Φωτιάδης

Πρόεδρος Chef's brigade Greece

Το MESSINIA FORUM 2 υποδέχεται τον Σέφ Νίκο Φωτιάδη.
 
Ο Νικόλαος Φωτιάδης γεννημένος στην Καβάλα, έδειξε από μικρή ηλικία το ενδιαφέρον του για τη μαγειρική. Σπούδασε στην Σχολή Τουριστικών επαγγελμάτων Πάρνηθας καθώς και στην Σχολή μαγείρων των Ενόπλων δυνάμεων. Το πάθος και η αφοσίωση του όλα αυτά τα χρόνια, του έχουν χαρίσει ένα αστέρι Michelin (2002), 2 χρυσούς σκούφους (2006 και 2009) και δεκάδες άλλες διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 
Έχει συνδέσει το όνομα του με τα γνωστότερα και πιο πετυχημένα εστιατόρια της χώρας όπως το Βαρούλκο, η HYTRA, ο Νικόλας της Σχοινούσας, το Castello Hydra, το Meze, το Solymar, τα εστιατόρια του ομίλου Καστελόριζο, το Σουρέδικο, το See you, ο Καρχαρίας, ο Τηλέμαχος, το Dash και το Νταβαντούρι ενώ σήμερα, είναι Executive chef της Τράπεζας της Ελλάδος και επιμελείται τα menu των εστιατορίων Balcony, «Λίμνη της Βουλιαγμένης» και Λιόγερμα. Παράλληλα, συνεργάστηκε ως τεχνικός σύμβουλος στις εταιρείες Φάρμα Φωτιάδη, Παλαιόκηπος, Bourazani resort και στον γυναικείο συνεταιρισμό Τριγώνου Έβρου «ΓΑΙΑ».
 
Ο αναγνωρισμένος Executive chef από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πιστοποιημένος επιθεωρητής του I.S.O. 22000 (IRCA A17365), ήταν από το 2000 έως το 2010 καθηγητής στην σχολή μαγειρικής “Le Monde” μεταφέροντας την εμπειρία του σε νέους φιλόδοξους chef. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε πολλά σεμινάρια επαγγελματιών της εστίασης, όπως στο σύνδεσμο κρεοπωλών, το ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino (2017) και το Ανοιχτό πανεπιστήμιο (2014).
 
Έχει επίσης λάβει μέρος σε δεκάδες εκδηλώσεις με θέμα τα τοπικά προϊόντα σε συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας με σκοπό την εκπαίδευση και την ενημέρωση επαγγελματιών της εστίασης αλλά και ακαδημαϊκών όπως η εκδήλωση «Αμπέλι και κρασί στην Ελλάδα» (Τελλόγλειο ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ 2014).